Всі ми користуємося різною побутовою технікою, але мало хто знає, який градус у холодильнику вважається оптимальним. Перерахуємо ознаки, які свідчать, що температура встановлена неправильно. Перший – промерзання, часткове заморожування їжі. Другий – відносно теплі продукти, якщо їх дістати із холодильника. Третій – усе псується. Четвертий – утворення конденсату на стінах. П'ятий – наявність талого льоду у морозилці. Якщо хоч одну ознаку вдалося вчасно помітити, то температура у холодильнику виставлена неправильно. Іноді бажано скористатися термометром. Якщо ви купите будь-який холодильник в інтернет-магазині «Сервіс-Холод Київ», то в ньому точно будуть встановлені всі правильні налаштування, температура в тому числі. Ми продаємо якісну та повністю відновлену техніку, займаємося її скуповуванням, утилізацією, перевезенням та ремонтом холодильників у Києві. Для уточнення деталей пишіть на вайбер або дзвоніть. Допоможемо підібрати вам холодильник під будь-який бюджет та запити.

Яка має бути температура в холодильнику? Як купити не дорого робочий бу холодильник в Києві

Орієнтовний діапазон – це +3-5 градусів, у морозильній камері такий показник має бути -18 і нижче. Якщо в холодильнику передбачено зону свіжості, то тут встановлюється 0 градусів. Коли термостат налаштується, то оптимальний температурний режим у холодильнику через 7-8 годин сама досягне потрібної позначки. За таких норм зберігаються багато продуктів, тільки для деяких з них потрібна нижча температура.

Кожна камера розподіляє холод в індивідуальному порядку, хоча загальний режим задається однаковий. Все також залежить від зовнішнього клімату. Якщо ви точно налаштуєте термостат, а в молоці потім плаватимуть крижинки, протухнуть яйця, то, напевно, вся причина у зовнішньому середовищі. Можливо, у приміщенні надто спекотно.

Правила зберігання їжі в холодильнику

Холодильна камера складається з холодної та теплої зони. Так у першій можна зберігати ті продукти, які швидко псуються, а у другій – фрукти, овочі та інше.

Дверцята вважаються теплою зоною, де температура досягає позначки +10 градусів (верхні полиці) і +5 (нижні). Тут може зберігатися сир, олія, майонез, газировка. Не можна на дверцятах розміщувати молоко із яйцями. На верхніх, середніх полицях буде тепліше. Сюди можете поставити банку меду, палицю ковбаси, булочки, овочі, фрукти, олію. М'ясо з рибою, молочні продукти, яйця краще переставте на іншу полицю.

Фрукти та овочі зберігаються при температурі +8 градусів у третій теплій зоні.

Холодна зона поділяється на зону свіжості (приблизно 0 градусів, є в будь-якому сучасному холодильнику), задню частину (розташовується в максимальній близькості до охолоджуючого елементу), нижні полички (+2 градуси). У будь-якій холодній зоні зберігайте сир із овочами, зеленню, м'ясом, рибою, сирами, молочними продуктами. Сюди не можна ставити тарілки із салатами, олію, плавлений сир.

Температура в холодильній камері: особливості перевірки та продажу бу холодильників в Києві

У багатьох холодильників, морозильників передбачений зовнішній чи внутрішній датчик, він і відображатиме градус у камері чи морозилці. Якщо його немає, то просто використовуйте термометр, перевірте її самостійно. Завдяки такому простому приладу будь-який користувач легко дізнається, скільки градусів у холодильнику.

Так, щоб дізнатись, яка температура в холодильній камері, потрібно покласти термометр у чашку з водою, поставити її на середню поличку на 8 годин. Двері не відчиняйте взагалі.

Температура в морозилці визначається трохи інакше. Термометр розміщують між пакетами з їжею, де він і перебуває близько 8-ї години.

Щоб ваш холодильник завжди був ефективним, намагайтеся не заповнювати його повністю. Якщо часто продукти ви не купуєте, часто буваєте в роз'їздах, то покладіть сюди хоча б бутильовану воду. Усі полиці повинні бути чистими, не можна їх захаращувати, забезпечте доступ для циркуляції повітряного потоку.

У холодильник не ставляться гарячі каструлі, тут не може зберігатися тепла їжа!

Хоча моделі з системою "No frost" і не бояться гарячої їжі, але тоді на їхній мотор витримуватиме більш високе навантаження, збільшаться втрати електроенергії. Якщо стінки холодильника стали покриватися інеєм, льодом, його потрібно терміново розморозити, прибрати надлишки вологи, вимити, та був знову включити.

Що має бути в холодильнику – вирішуйте самі, але зверніть увагу на прості правила. Залишайте тут хоч трохи порожнього місця, не ставте гаряче, завжди закривайте дверцята.

Стандартним температурним режимом вважають таким:

-18 градусів (заморожені продукти);

-0 - +2 градуси (риба, м'ясо, свіжі страви);

-25 градуси (швидке заморожування).

На якій цифрі має працювати холодильник? Огляд деяких моделей від нашого магазину побутової техніки "Сервіс Холод Київ"

У холодильників бренду «Атлант» з двома камерами буде 2 реле, які обертаються у будь-якому напрямку. Поверніть їх на потрібну позначку (1-7). Так найвищою буде температура в положенні 1, а мінімальна – це 7. Якщо ви плануєте довго зберігати готовий продукт, то краще поставити реле на позначку 5. Якщо ви вперше включили холодильник після покупки, то потрібно перевести реле на 3-4, тому що на вищій позначці є ризик зламати компресор (не витримає навантаження).

Холодильники «Самсунг» передбачають окреме встановлення режиму роботи кількох відсіків. Натисніть "Fridge". +3 – це стандартне налаштування із заводу. Якщо ви привезли холодильник додому, поки його не підключайте до мережі, а просто дайте постояти. Далі підключіть до мережі, зачекайте 5 годин, щоб температура стала максимально високою, а потім вже розміщуйте продукти.

Холодильники "Індезит" налаштовуються за допомогою ручки терморегулятора. Так 5 – рівень мінімальної температури, а 1 – найвищої. Важливо грамотно налаштувати температуру, а також розібратися з кутом нахилу. Передню панель потрібно розмістити вище за задню стінку. Якщо при відкриванні дверей самі повільно зачинятимуться, то значить, ви все зробили правильно.

Як виставляти регулятор температури холодильника влітку. Поради наших майстрів 

Влітку рівень температури можливо доведеться відкоригувати. На роботу техніки впливає її завантаженість продуктами та інші фактори. Якщо в камері порожньо, то змінювати температуру не треба, тому що так перевитрачаєте енергію, посиліть навантаження на компресор. Якщо всередині камер тісно, то краще регулятор температури трохи пересунути на одну позначку. Оптимальний її рівень – +5 градусів. Намагайтеся його та дотримуватися. Такий показник вважається стандартним всім моделей.

Рекомендуємо купувати холодильники в нашій компанії, щоб потім не возитися з їх налаштуванням чи ремонтом. Наші фахівці самі допоможуть виставити потрібну температуру, організують швидку доставку по Києву. Вибраний вами холодильник буде повністю робочим, цілим і неушкодженим. Гарантійний талон видається обов'язково. У нашому магазині надана найкраща бу техніка за доступною ціною. Підберемо під найвибагливіші запити та бюджет. Для детальної інформації завжди доступні телефони, форма зворотного зв'язку, електронна пошта та вайбер. Слідкуйте за оновленням каталогу, сюди регулярно додаються нові надходження.